Twingly
Twingly.png

Om Twingly

Huvudkontor: Linköping

Antal anställda: 6 st

VD: Peter Bláha

Favoritfärg: Grön

Twingly AB bildades 2006 och såg tidigt möjligheterna med att indexera bloggar, vilket förblev företagets fokus. Twingly.se var företagets startpunkt ut på marknaden och lanserades första gången i februari 2007. Lanseringen skedde samma dag som de två största svenska tidningarna DN.se och Svd.se började använda Twingly Blogstream, en produkt för att länka tillbaka till och uppmärksamma de bloggar som skriver om tidningars artiklar.

Twinglys verksamhet idag är att koppla ihop företag med bloggvärlden och att leverera bloggdata till några av världens största mediebevakare (se de under "Data Customers"). Twingly har kunder i flertalet länder runt om i Europa och även i USA. Twingly fick 2009 utmärkelse som årets IT-utmanare av tidningen Veckans Affärer och blev i November 2011 rankad av Deloitte som ett av Sveriges snabbast växande teknikföretag.

Läs mer om Twinglys produkter och tjänster här och besök också Twingly.com samt Twinglys blogg där våra kunder berättar hur de använder sig Twinglys produkter i sin marknadsförning.

Twingly Blog Search

Twingly är en av världens ledande bloggsökmotorer, med fokus på Europa, som indexerar mer än 500.000 nya blogginlägg dagligen. Just nu finns det över 75 miljoner bloggar i över 30 språk att hitta på Twingly.com.

Twingly Blog Search Bloggsökmotorn erbjuder flera kostnadsfria funktioner för att bevaka sökord via antingen RSS eller e-post.
Twingly Blog Search innehåller parametrar för: sökfrasen, språk och tidsperiod. Resultatet rankas efter TwinglyRank, som är ett rangordningssystem baserad utifrån faktorer som bland annat datum för publicering, textrelevans, antal inkommande länkar samt rekommendationer. Bortsett från TwinglyRank kan resultat enkelt även sorteras efter datum och antal inkommande länkar. Lär dig att använda Twinglys bloggsökmotor!.

Är du bloggare? Glöm inte att pinga dina inlägg till Twingly!

twingly-search.png

Twinglys produkter

I det följande presenterar vi några av våra produkter. Gå gärna in på Twingly för att läsa mer om våra tjänster.

Twinglys lösningar för e-handlare och företag

Twinglys lösningar för webbsidor kopplar ihop din webbsida med bloggvärlden. Nedan kan du läsa om några av de olika lösningar vi erbjuder. Glöm inte att går till vår hemsida där du hittar fler detaljer.

Twingly Blog Relationship Manager

Blog Relationship Manager är ett verktyg där e-handlare och företag får kontroll över vad som bloggas om dem dagligen samt en statistisköversikt på inlänkar de senaste 12 månaderna. Dessutom kan man i "Discover"-funktionen, som ni ser nedan, söka efter bloggare att bearbeta i Twinglys stora databas med över 12 miljoner bloggar.
Testa verktyget gratis redan nu och se vilka som bloggar om er webbsida och hitta nya bloggare att samarbeta med, du skapar konto här: Blog Relationship Manager

Mer info om BRM hittar du även på Twingly.com

BRM.png

Twingly Blog Box/eTrade

eTrade är en trackback-funktion speciell för e-handelssajter. Lösningen knyter ihop diskussioner kring produkter på bloggar och visar diskussionen på din webbsida, direkt i samband med t. ex. produktbeskrivningarna. Numera 30 europeiska e-handelssajter använder eTrade för att kunna lätt ta kontakt med bloggare och för att positionera sin webbsida i centrum av diskussionen kring sina produkter.

ETrade%20se.png

Twingly bloggdata API

Twingly ge dig möjligheten att ta ut bloggdata via olika API:er. Båda används idag av några av världens största mediebevakare. Alla våra datakunder hittar du på API Customers).

LiveFeed API

Med LiveFeed API får du rå bloggdata per språk i formatet XML. Du får allt data samtidigt som den kommer in i vårt system. Datat sparas på kundsida och integreras i deras befintliga system. LiveFeed köps som månadsabonnemang per språk eller språkpaket. En API-nyckel ge tillgång till API:t. LiveFeed används mest av större mediebevakningsföretag, som t. ex. Radian6 och Hootsuite.

Priset per månad beror på vilka språk som är bokade, och hur omfattande de är. Vi ger individuella paketpriser vid bokning av flera språk. Hör av dig för att få en offert!

Tekniska specifikation av LiveFeed API

Search API

Search API är vårt sök-API. Det betyder att du ställer frågor mot Twingly.com. Resultat får du ut som XML, som på så sätt kan lätt bli kopplat in till ditt eget mediebevakningssystem.
Man kan söka bland ett eller flera språk, upp till 12 månader tillbaka i tiden. Priset per månad beror på hur många och vilka språk som behövs. Hör av dig för att få en offert!

Search API är en bra lösning för alla som inte har möjligheten att hantera en stor mängd av bloggdata eller som föredrar att jobba med sökresultat istället. Notifieds tjänst är ett bra exempel för hur Twingly Search API kan användas.

Tekniska specifikaiton av Search API.

Mer om våra blogg-API:er hittar du här.

Kontakt

Vanligt post:

Twingly AB

Stora Torget 8

582 19 Linköping

Sverige

Följer du oss?

  • Twingly Blog med Nyheter, Twingly User Cases, Kund-Intervjuar och mycket mer
  • Twitter: @Twingly (International)
  • Facebook: Twingly (Like us? Then like us!)
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License