Lägg upp animerad reklamfilm på sociala medier

Avhannah

Lägg upp animerad reklamfilm på sociala medier

Det finns få saker som kan ge ditt företag eller varumärke så mycket hjälp som en populär film på sociala medier. Ett smart sätt att nå ut och bygga intresse kring varumärket.

Animerad reklamfilm

Vad är det då som är så speciellt med just en animerad reklamfilm? Jo, den kan på bara ett par sekunder förklara för tittaren vad ditt företag erbjuder. Om du har en reklamfilm där du med ord och människor försöker att förklara din tjänst eller produkt kommer det att ta längre tid än med en ritad film. Då kan du med några bilder snabbt förklara avancerade processer. Du får omgående dina potentiella kunders uppmärksamhet. Genom att lägga ut dem på sociala medier får du snabbt genomslag. Låt Explainer skapa en animerad reklamfilm som verkligen når ut.

Sociala medier

Sociala medier är företagarens bästa vän. Alla företag, oavsett budget, har samma möjlighet att nå kunderna. Naturligtvis kräver det viss kunskap för att verkligen bli stor på de olika plattformerna och för att nicha sig mot en kundgrupp, men det är en kunskap som finns tillgänglig för alla. Det som är så bra med just animerade reklamfilmer är att många plattformar, som Instagram, premierar filmer. Ett inlägg med en film kommer att vara bättre för din algoritm än bara en bild och text. Detsamma gäller Pinterest. Om du vänder dig till yngre personer kan du även använda TikTok. TikTok växer enormt och många företagare lyckas väldigt bra där.

Nicha dig

Det räcker dock inte bara att finnas på de olika plattformarna och lägga ut bra filmer. Du bör också nicha dig. Hitta din målgrupp och särskilt vända dig till dem på sociala medier. Ta först reda på var dina kunder främst håller till: på Facebook, YouTube, Instagram, Pinterest eller TikTok. Sedan lägger du upp relevanta inlägg och smarta animerade reklamfilmer för att verkligen nå dem.

Om författaren

hannah administrator