Kan man jobba med sociala medier?

Avhannah

Kan man jobba med sociala medier?

Tiden då alla hade ett 9 till 5-jobb på ett kontor är sedan länge förbi. Nu finns det många alternativa sätt att jobba oavsett vilken bransch det handlar om. Något som har blivit allt mer populärt är att arbeta med sociala medier på något sätt. Antingen så är sociala medier en del av marknadsföringen eller hela företaget. Många tjänar faktiskt riktigt bra på att göra någon form av content, alltså innehåll. Några av de populäraste medierna att jobba med är Tiktok och Instagram. Om du har en bild eller video som går viralt kan du nå miljontals människor. Men hur kan du egentligen jobba med sociala medier lite mer ingående?

Starta din egen webbutik

Om du har något att sälja kan du alltid se sociala medier som en del av detta. Dock behöver du även ha en webbshop där alla dina kunder kan handla. Du kan se sociala medier som en naturlig del av marknadsföringen. En del är så framgångsrika på sociala medier att de inte behöver betala för någon vanlig reklam. Det är också ett perfekt sätt att komma i kontakt med dina kunder. De kan berätta mer om vad de gillar och inte gillar och ge värdefull feedback. Handlar det om ett större företag kan du anställa en person som bara ansvarar för sociala medier.

Tänk på att göra NPS

På sociala medier är det också enkelt att komma i kontakt med dina kunder. Du kan till exempel ta reda på din NPS för att se hur du ligger till. Det är ett mått där du kan mäta din kundlojalitet. Generellt så säger ett högre NPS att dina kunder gärna rekommenderar ditt företag till sina vänner. Det är också större chans att de återkommer flera gånger för att köpa dina produkter eller tjänster. Som företagare vill du säkerligen ha lojala kunder som verkar som ambassadörer. Det är extra viktigt på sociala medier där alla kan skriva och läsa kommentarer. Har du fått flera lojala kunder som kommenterar positiva saker på dina bilder kommer det sannolikt öka försäljningen. Tänk därför på hur du kan göra det lilla extra för dina kunder på sociala medier och i övrigt.

Bli en influencer

Ett arbete som har blivit väldigt förknippat med sociala medier på senare år är influencer. Namnet kommer från att man influerar och inspirerar andra människor på många olika sätt. Deras huvudsakliga inkomst kommer från att göra reklam och samarbeten med olika varumärken. En del har även ett eget varumärke inom ett område. Ett bra exempel på detta är Bianca Ingrosso. Hon har både sitt eget sminkmärke Caia och samarbetar med flera företag utöver detta. Hon kan tjäna flera hundratusen kronor för att bara lägga upp en bild.

Du kan också skapa ett konto på Instagram eller Tik Tok och försöka bli en influencer. Dock får du vara beredd på att det tar ganska lång tid att bygga upp en stor följarskara. Det är också bra om du har något unikt att erbjuda. Annars är det stor risk att du försvinner i mängden.

Om författaren

hannah administrator