Udda events för välgörenhet

Av155cm.se

Udda events för välgörenhet

När du hör ordet välgörenhets-event går tankarna med allra största sannolikhet åt olika galor, konserter och TV-insamlingar. Du kanske också associerar det med sportevenemang och auktioner, men det finns också många events där själva aktiviteten är, minst sagt, udda. Ett exempel på det är den så kallade Ice Bucket Challenge, Ishinksutmaningen, där privata och offentliga människor gått med på att filmas medan de får en stor hink med isvatten hälld över sig för att sponsra forskningen om sjukdomen ALS.

Den här insamlingen må höra till de mest kända under de senaste åren då varje ishink lades upp i sociala medier och på YouTube, och folk kunde skratta åt några av de största namnens reaktioner när de fick sina köldchocker. Efter att ha klarat av ishinken kunde celebriteten sedan utmana någon annan, och publiken följde spänt för att se om utmaningen skulle antas eller ej. Bill Gates, Amy Schumer, Ben Stiller och Oprah Winfrey var bara några av de stora namnen som klarade av hinken, medan andra, som Barack Obama och Charlie Sheen, artigt tackade nej men skänkte pengar i stället.

De udda insamlingarna stannar dock inte här. I USA, landet där allt är möjligt, arbetar till exempel nakna clowner hårt för att samla in en miljon dollar för cancerforskning. Trots motstånd från myndigheter fortsätter de stenhårt och framträder i sina födelsedagskostymer för alla som står ut med att se dem. Andra insamlingar har utförts av individer som i de flesta fallen genomgått svåra utmaningar för att ge uppmärksamhet och stöd åt viktiga organisationer. Den brittiske komikern och skådespelaren Eddie Izzard sprang till exempel 27 marathonlopp på 27 dagar för att hjälpa fattiga och påminna alla om de 27 år som Nelson Mandela satt fängslad.

Om författaren

155cm.se

Lämna ett svar